helge_sundstol@hotmail.com

Langfaret 16, 3550 Gol

Mobil 0047 99 70 35 72

 

djerid@gmail.com

Tlf (+216) 98 450 170

Fax (+216) 76 420 410  
På film, etter mange mil ute i ørkenen, ser man at folk begynner å hallusinere om frodige oaser og buktende palmetrær. Nå blir det virkelighet!

Innerst i oasen finnes det en rekke romerske ruiner. De er beviset på at oasen har eksistert i over 2000 år. En nydelig og stor oase som kan beskrives med kun ett ord; paradis. Tette daddelpalmer plantet i et område på over 45 kvadratkilometer danner et naturlig drivhus, der man har plantet forskjellige typer frukttrær. Alt fra epler og pærer som trives her i nord til bananer og fiken som trives på tropiske områder. Mange andre frukttrær finnes også i oasen; granatepler, aprikos, fersken, druer, sitrustrær, mandel, oliven...

Paradisfølelsen i oasen blir enda sterkere når man krysser en del av den tørre Sahara-ørkenen. Enten på kamelrygg eller med landrover. Kulturen, jordbruket, vanningssystemet, biologien, levevilkår, kontakt med folket, ja, alt i oasen er annerledes og alt gir oss nye tanker og følelser. For alt strekker seg fra det mest primitive til det mest moderne. Kultursenteret befinner seg inntil oasen, og hele oasen er en uendelig stor hage som senteret benytter seg av.