helge_sundstol@hotmail.com

Langfaret 16, 3550 Gol

Mobil 0047 99 70 35 72

 

djerid@gmail.com

Tlf (+216) 98 450 170

Fax (+216) 76 420 410

Sahara-ørkenen er tre ganger større enn hele Vest-Europa, og dermed verdens største ørken. Om dagen kan gradestokken vise opptil 57 grader, mens temperaturen på natten ofte synker ned til under frysepunktet. Stillheten i ørkenen kan ikke beskrives – den må oppleves.

Ørkenen er et fantastisk sted hvor man kan oppdage at stress ikke lenger eksisterer.
Tid er det så mye av i ørkenen. Du glemmer at du ofte ikke har tid til noen ting, glemmer å snakke om været, for været er alltid fint. Ved solnedgang kan du nesten ta på den store ildkula som sniker seg ned bak sanddynene, mens den kalde blå månen reiser seg i vest. Du kan glede deg over en utrolig vakker, mektig sandvind, og kjenne at sanden klarer å snike seg inn overalt.

Sanden er så ren og fin at du vil svømme i den. Beduinene varmer opp sanden og lager brød inn i den, den bare tørkes bort som vann. Om natten er ørkenulvens ul som en nydelig sang som får hårene på ryggen til å reise seg. Stjernene ser ut som om de er så nærme at du kan ta på dem. Hver natt er jakten på stjerneskudd en vellykket jakt, og av og til ser stjerneskuddene ut som fyrverkeri.

Ørkenen får enda mer sjarm når vi rir på våre egne kameler, bygger våre egne beduin-telt, varmer opp vår egen leirplass og lager vår egen mat mens vi hører på fortellingene og sangene fra de berbiske kamelførerne. Sahara gir deg en opplevelse du aldri vil glemme.