helge_sundstol@hotmail.com

Langfaret 16, 3550 Gol 

Mobil 0047  99 70 35 72

 

djerid@gmail.com

Tlf (+216) 98 450 170

Fax (+216) 76 420 410

Et eksempel på et reiseprogram for ei uke:

1. dag: Ankomst til Sousse via Monastir, infoaften, overnatting i Sousse.

2. dag: Reise mot oasene og ørken med besøk av Kairouan, Sbeitla og Metlaoui, overnatting i Nefta, (moskeer, museer og industri) – En dag med 3000 år gammel historie.

3. dag:
Besøk til fjelloasene Chebika og Tamerza samt Starwarskulisser i ørkenen. Overnatting i Nefta med kulturaften (konferanse om kultur og samfunn og levende musikk og dans).

4. dag:
Besøk av senteret i Degache og besøk i stor oase (å leve i en oase: kultur, økonomi, jordbruk etc.), kryssing av saltsjøen, ankomst Zaafrane, overnatting i Sahara etter et kamelritt på to-tre timer.

5. dag:
En hel dag i ørkenen, bli kjent med livet i ørkenen, matlaging, kamelstell, beduintelt…

6. dag:
Ridetur tilbake til Zaafrane, reise til Matmata (kraterbyen), familiebesøk, overnatting i Sousse og friaften, shopping etc.

7. dag:
Tilbake til Norge.


Et 10-dagers eller to-ukers program kan i tillegg inkludere:
Besøk til øya Djerba med to overnattinger i Zarzis (spa, bading, synagogebesøk - kulturliv og handel over grensen mellom Libya og Tunisia).

Besøk til hovedstaden Tunis, Bardo-museet (med verdens største og best bevarte samling av romersk mosaikk), katedralen, Medina og annet kulturliv.

Alle programmene har vært forskjellige fra klasse til klasse, avhengig av hvilke interesser klassene har i forhold til deres studier, det de vil vite, det de vil prøve og oppleve.

Langtidsprogram for Folkehøgskole:
Basert på liv og kultur i oasen og i Sahara med direkte kontakt med befolkningen, deres liv, kultur, arbeid, jordbruk, kunst og håndverk.

Individuelt:
Også helt individuelt har noen høgskolestudenter brukt senteret som praksisplass i 3 mnd. Det har hovedsakelig vært studenter fra barnevernspedagoglinjer på Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Sør-Trøndelag.